CORONAMAATREGELEN

WINTER HEERLIJCKHEID

Tijdens British Weekend gelden de algemene RIVM richtlijnen, waar van toepassing aangevuld met maatregelen gesteld door de Gemeente Bronckhorst en de Veiligheidsregio. Er worden extra medewerkers ingezet, zodat u ondanks de 1,5 meter maatregel ongestoord kunt genieten van uw bezoek en al het moois dat British Weekend u te bieden heeft.

Op het terrein is op een aantal punten eenrichtingsverkeer van toepassing om voldoende onderlinge afstand te kunnen waarborgen. U kunt gerust meerdere malen een ronde maken om zo nogmaals langs uw favoriete stands te gaan. De toiletten worden volgens de hygiënevoorschriften schoongemaakt en op de horecapunten zal voldoende ruimte aanwezig zijn om plaats te kunnen nemen en te genieten van een kop koffie met wat lekkers.

Zowel bij de drie ingangen, de horecagelegenheden, als ook verspreid over de looproute zijn diverse desinfectiepunten en informatieve borden omtrent COVID-19 geplaatst.

Graag tot ziens op Winter Heerlijckheid!

IN HET KORT

  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers van Winter Heerlijckheid en de standhouders.
  • Heb je verkoudheidsklachten? Blijf thuis!
  • Koop je tickets online en bepaal direct de dag van aankomst 
  • Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel)
  • Houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot je eigen gezelschap.
  • Er is voor bezoekers op bepaalde punten eenrichtingsverkeer ingesteld. Volg de routepijlen.
  • U kunt te allen tijde de route nogmaals volgen om uw favoriete stand nogmaals te bezoeken.

VEELGESTELDE

VRAGEN

Hoe moet ik mijn gezondheidscheck doorgeven?

Bij de ingang van Winter Heerlijckheid wordt een korte gezondheidscheck uitgevoerd voordat u naar binnen gaat.

Moet of mag je een mondkapje / mondmasker dragen?

Het gebruik van mondkapjes is toegestaan, maar niet verplicht.

Heb ik geen toegang met gezondheidsklachten / neusverkoudheid / koorts?

De organisatie van Winter Heerlijckheid houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Kom dus niet naar het event als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38ºC).

Wat is een zelfverklaring van gezondheid?

Wij vertrouwen erop dat jij als gast zelf oplet of je huishouden zonder gezondheidsklachten is. Bij de ingang van Winter Heerlijckheid wordt een korte gezondheidscheck uitgevoerd door het beantwoorden van een aantal vragen voordat u het terrein betreed.

Wordt er gecontroleerd op lichaamstemperatuur?

Nee, we controleren gasten niet op hun lichaamstemperatuur.

Hoe zorgt de organisatie voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens?

De organisatie van Winter Heerlijckheid houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Dat betekent 1,5 meter (twee armlengtes) tussen huishoudens. Op bepaalde punten zal dan ook sprake zijn van eenrichtingsverkeer. Wij vragen je om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Samen zorgen we ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft en kan genieten van het bezoek.

Kan ik gebruik maken van de horecagelegenheid?

Er zijn een paar horecagelegenheden waar je plaats kunt nemen voor het nuttigen van een kop koffie met wat lekkers of een lunch. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, wel is het goed om te weten dat dranken en etenswaren genuttigd dienen te worden aan de beschikbare tafels/stoelen die opgesteld staan. Deze zitgelegenheden zijn ingericht op de benodigde 1,5 meter afstand.

Worden er extra hygiënemaatregelen getroffen?

Om een bezoek aan Winter Heerlijckheid zo hygiënisch mogelijk te maken biedt de organisatie centrale desinfectiepunten aan en maken medewerkers belangrijke contactpunten vaker schoon. Hierdoor is het structureel dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zowel medewerkers, exposanten als bezoekers niet noodzakelijk.

Welke maatregelen kan ik zelf nemen?

De organisatie houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Met een aantal maatregelen kun je zelf ook voor een veilig bezoek zorgen.

1. Was regelmatig je handen
De organisatie biedt buiten de sanitaire voorzieningen op diverse plekken extra desinfectie aan. De RIVM regels voor handen wassen zijn als volgt:

  • Was regelmatig je handen. Ook na snuiten of hoesten in de elleboog.
  • Was je handen 20 seconden lang met water en zeep, droog je handen daarna goed af.
  • Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.

2. Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog
Het RIVM raadt aan om te hoesten en niezen aan de binnenkant van je elleboog. Was na snuiten, niesen of hoesten je handen.

3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg
Het RIVM raadt aan om papieren zakjes te gebruiken bij het snuiten van je neus. Gooi deze daarna weg en was na het snuiten je handen.

4. Schud geen handen
De richtlijnen van het RIVM geven aan om 1,5 meter of twee armlengtes van anderen te bewaren. Handen schudden is daarom niet toegestaan
.

BEZOEK

BRITISH WEEKEND

Kasteel Vorden
De Horsterkamp 8
Vorden

OPENINGSTIJDEN

vrijdag 9 september
van 10:00 tot 18:00 uur

zaterdag 10 september
van 10:00 tot 18:00 uur

zondag 11 september
van 10:00 tot 18:00 uur

ENTREE

voorverkoop
€ 10,-

aan de kassa
€ 12,50

kinderen 7 t/m 14 jaar
€ 5,-

kinderen tot 6 jaar
Gratis

COMBI-TICKETS

voorverkoop
€ 15,-

aan de kassa
€ 16,50

kinderen 7 t/m 14 jaar
€ 7,50

kinderen tot 6 jaar
Gratis

PARKEREN

€ 2,-

Honden zijn welkom, mits aangelijnd
(m.u.v. het kasteel!)